Julstämning i Fotografiska föreningen och tävlingsdags igen!

December 09, 2016  •  Leave a Comment

Igår var det medlemsmöte i Fotografiska föreningen i Göteborg, (www.fotografiska.org). Ett välbesökt möte med flera nya deltagare i olika åldrar. Roligt att se hur föreningen utvecklas. Bland mycket annat gjorde Göteborgsfotografen Anders Wester en bildpresentation (www.goteborgsfotografier.com), med sitt typiska Göteborgstema. Även i övrigt ett intressant medlemsmöte. 

Under föreningens jubileumsår (respektingivande med 80-års jubileum!) har det funnits många tillfällen för medlemmarna att dela sina bilder med allmänheten, t.ex. på PlanketGbg, vid utställning på Scandinavian Photo och i en jubileumsbok, etc. Året har dock till största delen varit fritt från fototävlingar på medlemsmötena. Trots avsaknaden av tävlingar har det förekommit en del medlemsvisningar, bl.a. "utmaningen" - medlemmar får ett tema, som presenteras vid nästa möte, senast några grymma bilder från Geza på temat "Magiskt" (www.geza.photo) och tidigare bland annat Martin Bergströms utmaning "panorering" (http://lavendelfoto.se/) Men nu är det dags för en tävling igen. Själv välkomnar jag det, en fototävling ger en tydlig inriktning, man kan fokusera på ett visst tema med vetskapen att det ska bli åtminstone en bild man vill publicera/dela. Dessutom tävlingsmomentet, uppskattat av vissa och kanske mindre uppskattat av andra fotografer.

Temat för tävlingen till nästa medlemsmöte, den 12 januari kl 18.30 på Nordangården i Göteborg, är "julstämning 2016". Vid det mötet ska jag dessutom tala om hur fotografi och juridik hänger ihop. En återkommande fråga. Kom gärna dit om du är fotointresserad och vill se hur Fotografiska föreningen fungerar. 

Till dess, God Jul! 

 

 


Comments

No comments posted.
Loading...
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June (2) July August September October November December
January (2) February March (1) April (1) May June (1) July August (2) September October November (1) December
January February March (1) April (1) May (1) June July August September October November December
January February March (1) April May June (1) July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December